Hozzávalók: kb. 30 db fánkocska lesz ebből a mennyiségből
- 2 doboz natúr joghurt (2 x 150 g-os)
- 2 csomag sütőpor (az eredeti receptben 2 sütőporral készül, de tulajdonképpen 1 csomaggal is elég)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kristálycukor
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
-A sütéshez: olaj
1. A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sóval és a sütőporral, majd hozzáadom a joghurtot és összegyúrom (kicsit ragacsos tésztát kapok, nem szabad már lisztezni). 5 percet állni hagyom a tésztát!
2. Vizes kézzel kb. 3 cm átmérőjű labdacsokat gömbölyítek (nagyobbra ne, hogy biztosan jól átsüljön!), majd közepesen forró olajban aranybarnára sütöm.
3. Porcukorral meghintve Ízlés szerint tálalom.


Nagyon finom!
JÓ étvágyat a sütihez!