Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg nyírfaporcukor (a fruktózérzékenyeknek)
- 1 rúd vanília
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, a porcukrot (én normál nyírfacukrot daráltam le) és a vaníliarúd kikapart belsejét hozzáadjuk, és jól összekeverjük. A vajat érdemes kisebb kockákra vágni, és így beledobálni a tálba. (Nem szabad felolvasztani, mert akkor a tészta később nehezen kezelhető lesz.)
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, mikor már nem nagyon látunk kisebb darabokat sem a tésztában, akkor összegyúrjuk. Az így kapott tésztát hengerré formázzuk, alufóliába tekerjük, és a hűtőbe tesszük pihenni.
Kb. 1 órával később a tésztát lisztes felületen nagyon vékonyra nyújtjuk, majd a nyulas formákat kiszaggatjuk.
Előmelegített sütőben 170 fokon érdemes kisütni a formákat, kb. 10-15 perc alatt megsül. Vigyázni kell vele, ha már pirul a széle, lehet kiszedni.
És ízlés szerint díszítjűk.


Jó étvágyat!