Kinder pingvin szelet

2014.04.19 13:30
Hozzávalók a tésztához: 36x22 cm-es tepsihez
- 6 db tojás
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál víz
- 16 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor (cukrozatlan)
- 1 csomag sütőpor 
 
A habhoz:
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- ízlés szerint porcukor
 
A mázhoz:
- 10 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 30 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a cukor felét kemény habbá verjük. A sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája-masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaóport, és óvatosan összekeverjük.
2. Beleöntjük a kivajazott/lisztezett tepsibe és előmelegített 190 fokos légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig sütjük (hagyományos sütőben is lehet, de inkább végezzünk tűpróbát!!). 
A megsült és kihűlt piskótát két lappá elvágjuk. 
3. A mázhoz a tejet, a vajat és az eltördelt csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. Kevergetve kihűtjük.
4. A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük. 
5. A piskóta alsó részét egy tálcára tesszük, rákenjük a tejszínhab felét, elsimítjuk. Erre rákenjük a csokoládémáz felét, majd a tejszínhab másik felét simítjuk rá. Ráhelyezzük a piskóta felső részét, aminek a tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát és elsimítjuk. 
Hűtőbe tesszük dermedni, fogyasztás előtt felszeleteljük.
Menyei az íze de nehezen szeletelhető!
Jó étvágyat!

 

Elérhetőség