Madártejes szelet

2014.04.16 20:43

Hozzávalók a tésztához: (38x22 cm-es tepsihez)
- 8 tojásfehérje
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor (6 g)
 
A krémhez:
- 20 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 8 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 tojássárgája
 
Tetejére:
- 3-4 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló


Elkészítés:
1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd hozzákeverem a sütőporos lisztet. Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!) Ezt a tésztát hideg, és nem előmelegített sütőbe szoktam tenni.
2. A tojássárgákat a liszttel simára keverem. A pudingport egy pici tejjel szintén simára keverem, majd hozzáöntöm a tojássárgás keverékhez a maradék tejjel együtt, és sűrűre főzöm. A vajat a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a kihűlt!! tojásos-pudingos krémet, és mixerrel kihabosítom. Ha a krém picit lágy, akkor kb. 1 órára beteszem a hűtőbe, mert úgy szépen fel lehet kenni a tésztára, és nem fog lefolyni.
3. A tejszínhabot felverem a habfixálóval.
4. A tésztára rákenem a krémet, majd a tejszínhabot, és fogyasztásig a hűtőben tárolom!
Jó étvágyat!

https://receptneked.hu/wp-content/uploads/2013/02/DSCF0217.jpg

Elérhetőség